За добу в Україні виявили майже сотню нових хворих на коронавірус: свіжі дані від МОЗ

За останню добу в Україні зафіксовано майже сотня нових хворих на коронавірус. Про це свідчать свіжі дані від Центру громадського здоров'я України та МОЗ, які щойно оприлюднили.

Так, станом на 22 годину вівторка, 31 березня, загалом по Україні вже підтверджено 645 випадків захворювання на COVID-19, що на 97 більше в порівнянні з даними на цю годину вчора. Серед зафіксованих нових хворих - 2 з Рівненщини. Нагадаємо, що сьогодні у Рівному підтвердили коронавірус у сімейної лікарки та у 77-річного чоловіка з Сарненського району.

Крім цього, за добу збільшилася кількість летальних випадків - тепер їх 17 проти вчорашніх 13. Проте, так само збільшилася і кількість тих, хто одужав - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі вже 10 людей, що свідчить про їхнє одужання. Так, серед хворих, які вже подолали коронавірус, є пацієнти із Дніпропетровської (1), Запорізької (1), Київської (1) та Чернівецької (7) областей.

До слова, з початку 2020 року Центр громадського здоров’я України отримав 3 178 підозр на нову коронавірусну інфекцію. Усі підозри досліджують лабораторно - в вірусологічній референс-лабораторії ЦГЗ у Києві та в обласних лабораторних центрах.

Нагадуємо, що позитивний результат експрес-тесту на COVID-19 ще не є підтвердженням діагнозу, а є лише попередніми даними, які встановлюють факт підозри. Підтвердити факт захворюваності можна лише за результатом лабораторного дослідження ПЛР-тестами.

Читайте також