За кого рівняни готові голосувати на виборах міського голови?

На початку серпня Соціологічна група «Вибір» провела опитування серед рівнян, аби дослідити електоральну ситуацію у місті. Спілкувались методом face-to-face, тобто, з респондентом говорили особисто, а не по телефону.

Результати оприлюднив керівник групи, соціолог Роман Микитюк. Відтак, якби найближчої неділі відбулись вибори міського голови Рівного (Рівненської ОТГ), то впевнену перемогу отримав би Віктор Шакирзян. 21,2% тих, хто готовий взяти участь у виборах і визначився, за кого з кандидатів голосувати, обрали б саме його. На другому місці із різницею у майже 5% - Святослав Євтушенко. Загалом до п’ятірки фаворитів рівнян увійшли ще Галина Кульчинська, Олег Осуховський та Олексій Муляренко.

Згідно із опитуванням, навіть при моделюванні результатів виборів міського голови Рівного з урахуванням партійності кандидатів, Віктор Шакирзян, як самовисуванець, теж здобуває найбільший відсоток підтримки жителів Рівного.

До слова, участь у опитуванні Соціологічної групи «Вибір» взяли 500 рівнян, можлива похибка не більше 4,4%. Додамо, що Роман Микитюк вже не вперше дає передвиборчі прогнози, які підтверджуються після оголошення результатів. Він також має досвід співпраці зі всеукраїнськими соціологічними структурами, наприклад групою «Рейтинг» та TNS.

Читайте також