За користування надрами мешканці Рівненщини сплатили 10 млн гривень

фото ілюстративне

Надходження від користувачів надрами Рівненщини склали 10 мільйонів гривень. Протягом січня - березня 2019 року платники рентних платежів – надрокористувачі Рівненської області спрямували до зведеного бюджету країни 10,2 млн. грн., в тому числі до державного бюджету перераховано 6,9 млн. грн., до місцевих бюджетів надійшло  3,3 млн. гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 1 млн. грн., або на 7 відсотків.

На Рівненщині майже 500 суб’єктів господарювання зареєстровані платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

З метою забезпечення повного обліку платників рентної плати за користування надрами фахівці фіскальної служби проводять звірки переліків суб’єктів господарювання, яким видано спецдозволи на користування надрами та дозволи на спеціальне водокористування, з переліком платників, які надають до органів ДФС податкові розрахунки.

Якщо протягом шести місяців суб'єкти господарювання не сплачують або платять рентну плату у неповному обсязі, вони можуть бути позбавлені дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами для видобування корисних копалин. У першому кварталі 2019 року одному з підприємств Рівненщини анульовано спецдозвіл на користування надрами.

«Звертаємо увагу платників рентної плати за користування надрами, що унікальний природно-ресурсний потенціал Рівненщини при його ефективному використанні є однією з передумов розвитку регіону та підвищенню якості життя наших краян, а тенденція до зростання надходжень рентних платежів сприятиме його збереженню та відновленню»,- наголосив начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також