Загострення у Рівному через арешти "блокадників" ОРДЛО. Текстова трансляція (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Відтак, пропонуємо вам текстову трансляцію нинішніх подій у Рівному, пов`язаних з загостренням конфлікту між владою та активістами - прихильниками блокади ОРДЛО, яка увесь час оновлюватиметься.

Нагадаємо, що вчора вночі під стінами Рівненської обласної державної адміністрації зібралося кількасот активістів, які вимагали віл голови РОДА Олексія Муляренка зібрати сьогодні сесію обласної ради, аби депутати прийняли звернення до Президента та інших державних чиновників про те, що вони засуджують розігнання "блокадників". Відтак, Олексій Муляренко та Олександр Корнійчук, які прибули серед ночі в РОДА на вимогу протестувальників, пообіцяли зробити усе можливе, аби позачергова сесія обласної ради відбулася сьогодні. Попередньо, вона планується о 14 годині.

Разом з тим, сьогодні о 8 год. ранку до приміщення Рівненської міської ради прийшла група осіб у камуфляжах. Вони прийшли до Секретаря Рівнеради Сергія Паладійчука, який нині, за відсутності Володимира Хомка через відпустку, виконує обов`язки міського голови. Їхні вимоги до міськради такі самі - зібрати нині позачергову сесію міської ради.

Відтак, о 10 год. у кабінеті Секретаря міськради розпочалося засідання голів фракцій Рівнеради. На ньому присутні усі голови фракцій, окрім Галини Кульчинської, яка відправила на засідання свого заступника Олександра Нестерука. Зокрема, є Богдан Гапяк (БПП), Маріян Года (Самопоміч), Святослав Стельмащук (Громадський контроль), Юрій Осіпчук (Свобода), Олександр Довжаниця (УКРОП), Роман Стасюк (Радикальна партія).

10:25. Засідання голів фракцій закінчилося. Прийняли рішення про скликання позачергової сесії Рівненської міської ради сьогодні о 16 год.

Читайте також