Заходи Рівного до Великодніх свят

фото ілюстративне

25 квітня 2019 року з 13.00 год. на майдані Незалежності відбудеться благодійний великодній ярмарок «Врятуємо життя разом!».

Діти, батьки, педагоги загальноосвітніх закладів, вихованці підліткових клубів, народні майстри готуватимуть великодні сувеніри, кошти від продажу яких будуть спрямовані на лікування Сільвестра Кривошеї, учня Рівненської спеціалізованої школи № 15 та Єлизаветі Юхимчук, учениці Рівненської ЗОШ № 15.

До 24 квітня 2019 року одинадцятикласники рівненських шкіл разом зі своїми наставниками розмальовуватимуть дерев’яні писанки у „великодніх майстернях”. Це дійство, яке вже стало гарною традицією, дає можливість кожному, хто візьме в руки пензлик, відчути магію давнього українського обряду.

25 квітня з 13.00 год. ці писанки „розквітнуть” на деревах, розміщених на Чайчиній алеї, а також у всій центральній частині міста, щоб у Великодні дні під українським небом прославляти світле Господнє Воскресіння.

Ці акції проводяться не вперше, однак не втрачають ні актуальності, ні популярності серед учнівської молоді міста. Адже такі дійства дають відчуття урочистості, причетності до традицій рідного народу, наповнюючи усіх – і активних учасників, і просто спостерігачів – позитивною енергією, а головне, вірою в те, що з нами Бог – і в нас, українців, все буде добре!

Читайте також