Захворювання медиків Рівненщини на коронавірус розслідують фахівці Держпраці

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Станом на 11 вересня в Управління Держпраці у Рівненській області надійшло 892 повідомлення про випадки захворювання працівників медзакладів гострою респіраторною хворобою COVID-19, з них 3 – смертальні.

Як зазначили у пресслужбі управління, призначено 892 розслідування захворювань. Кількість випадків, за якими не забезпечено надання повідомлень – 52. Не передбачено подання повідомлень у 78 випадках.

Продовжено термін розслідувань гострого професійного захворювання за 734 випадками. Причини продовження термінів: відсутність висновку профпатолога, відсутність висновку епідрозслідування, відсутність опитування свідків.

Завершено розслідування 129 випадків захворювання. 40 випадків визнано такими, що пов’язані з умовами праці, 89 – не пов’язані з умовами праці.

Посадові особи Управління Держпраці постійно надають дистанційну консультативну допомогу керівникам та посадовим особам медичних закладів  щодо дотримання вимог Порядку розслідування та активізації роботи із завершення розслідувань випадків професійного захворювання медичних працівників на COVID-19.

Читайте також