Запах сепаратизму: рівненська «Свобода» наступає на «Силу людей»

 Відтерміноване прозріння

Ідея звернутися до силовиків виникла у заступника голови Рівненської облради Олексія Бучинського. Лідер «Свободи» в області побачив спільну прес-конференцію СБУ та Генпрокуратури. На ній очільники силових відомств Юрій Луценко та Василь Грицак розповіли, що викрили сепаратистську групу. Вона діяла під прикриттям, аби в інформаційному плані підірвати авторитет центральної влади.


За інформацією «zaxid.net», в різних регіонах нашої держави за гроші Росії проводилися різні заходи. Завдяки ним намагалися просунути твердження, що українське суспільство хоче федералізації, захисту російської мови та відновлення дружніх зав’язків із країною-агресором. 

Координацією цієї діяльності займаються дві групи. Першу очолює колишній помічник міністра освіти Дмитра Табачника Антон Кузьменко. До неї входять також керівник запорізької редакції інформагентства «Новий регіон» Павло Золотарьов і посередники Олег Зарецький та Владислав Дулапчій.

До другої групи – керівник ГО «Донбаське земляцтво Києва» Андрій Будяк, очільник секретаріату організації «Депутатське об’єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства України» Г.Ярова (Волобуєва), а також помічник-консультант депутатів Геннадія Кривошеї і Дениса Силантьєва на ім’я Юрій Житомирський.

Виявилося, що одного з керівників Рівненської облради Владислав Дулапчій зарошував на такий захід. Він проходив 29 вересня 2016 року в готелі «Айвенго», що неподалік села Колоденка Рівненського району.

Розмова ні про що

Як раніше писав Rivne. media, таких заходів на Рівненщині було організовано два. Їх суттю є дискредитація місцевих громадських активістів, депутатів та представників влади.

На зустрічах розмова ведеться про дуже абстрактні речі. Типу, як підвищити економічні показники області чи побороти нагальні проблеми. В контексті цього подається думка, що місцевій владі потрібні ширші повноваження. Усю цю бесіду ні про що слухають проплачені студенти. Приймається формальне звернення до центральної влади. Пізніше інформація перекручується, як завгодно. Це робиться для росіян та проросійськи налаштованих українців
.



Депутат обласної ради від БПП Віталій Ундір ще довго буде виправдовуватись за відвідини такої зустрічі в рівненському кафе «Le Chalet». Після неї кілька незрозумілих сайтів повідомили, що «на форуме в Ровно поддержали идею создания парламентской группы по связям с Россией». Хоч там говорили про стратегію розвитку Рівненщини.

На форумі в «Айвенго» мали бесідувати про проблему незаконного видобутку бурштину. Але проведення цього заходу зірвали представники націоналістичних організацій. Олексій Бучинський на нього не з’явився. Туди прибув екс-голова Рівненської облради Володимир Ковальчук.

Читайте також