Заступник голови Рівненської ОДА виступила на захист прав переселенців у Стразбурзі (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У Стразбурзі відбулась 34-та сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Повідомляє сайт Рівненської ОДА.

У складі української делегації взяла участь заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Однією з ключових тем сесії є питання захисту прав людини. Цього разу українська делегація поставила завдання активізувати роботу Конгресу на підтримку внутрішньо переміщених осіб – адже люди в результаті дій країн-агресорів стають біженцями на своїй же землі.

«Україна має свій негативний досвід прийняття постраждалих від військових конфліктів. У нас – це близько 1,5 мільйони внутрішньо переміщених людей. Але мова не лише про Україну. Проблеми сірих зон багаторазово озвучувались на Раді Європи. Такі громадяни потребують психологічної допомоги, соціальної адаптації, вирішення питань із працевлаштуванням та проживанням. І такі проблеми, в першу чергу, лягають на плечі  місцевої влади», - виступила від імені української делегації Світлана Богатирчук-Кривко.

Як результат - рекомендації і практики щодо захисту та підтримки внутрішньо переміщених в Україні буде включено у тематичний посібник із захисту прав людини, підготовлений Радою Європи. У підтримку України виступили представники Німеччини, Грузії, Великобританії. Отже, Комітет поточних справ Конгресу отримав загальну підтримку, а Україна вкотре отримала міжнародну підтримку!

Нагадаємо, 21 лютого 2018 року Комітет міністрів Ради Європи затвердив План дій для України на 2018-2021 роки. Заходи у спрямовані на підтримку конкретних реформ, які мають привести українське законодавство, інститути та практику у відповідність до європейських стандартів у сфері прав людини, верховенства права і демократії.

Згідно з планом, Рада Європи продовжить надання Україні допомоги у реформуванні судової системи, правоохоронних органів, а також у децентралізації та боротьбі з корупцією. Окрему увагу буде приділено захисту прав внутрішніх переселенців і питанням безпеки журналістів.

Читайте також