Заступниця голови Рівненської ОДА на засіданні Конгресу Європейського комітету регіонів виступила українською мовою

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко виступила в ході засідання бюро Конгресу місцевих і регіональних влад Європейського комітету регіонів. Нагадаємо, вже понад рік вона є Президентом політичної групи Європейських консерваторів та реформістів.

Цього разу засідання бюро Конгресу було присвячене 25-річчю діяльності Конгресу і вперше відбулося у Брюсселі в залі Європарламенту.

«Ми представляємо різні країни, різні організації, але в той час ми – єдиний голос місцевих і регіональних влади Ради Європи і наш голос вже чверть століття звучить у стінах Євросоюзу та за його кордонами», - звернулася Світлана Богатирчук-Кривко до присутніх.

Не залишилася осторонь і ситуація навколо повернення делегації Російської Федерації до ПАРЄ.

Свій виступ Світлана Богатирчук-Кривко продовжила українською мовою:

«Те, що відбулося там, є свідченням відходу від задекларованих стандартів, принципів та цінностей Ради Європи внаслідок безпрецедентного тиску й фінансового шантажу з боку Російської Федерації. Прикро констатувати сьогодні, коли Рада Європи відзначає свою 70-ту річницю, що її Парламентська Асамблея втратила свій авторитет, і Організація більше не може відігравати роль, якою її наділили засновники, - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко. - Останні роки були непростими. Фінансові труднощі викликані політичною кризою і загрозою демократії Ради Європи, гуманітарна криза, але найважливіше - криза цінностей, стали нашим спільним випробуванням».

Світлана Богатирчук-Кривко резюмувала:

«Фундамент Ради Європи має бути міцнішим за гроші. Ми і далі будемо продовжувати розбудовувати демократію та свободу слова для майбутніх поколінь».

Таким чином, чи не вперше в залі Європарламенту звучала українська мова. Своїм виступом Світлана Богатирчук-Кривко зірвала оплески присутніх в залі членів Конгресу.

 

Прес-служба Рівненської ОДА

Читайте також