Заступниця голови РОДА захищає права переселенців на європейському рівні

У французькому Страсбурзі відбулося засідання Комітету з поточних справ Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. 

У складі української делегації перебувала і заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Як і на минулій сесії, Світлана Богатирчук-Кривко продовжує клопотати перед Конгресом місцевих та регіональних влад про  підтримку внутрішньо переміщених громадян України, переселенців з Криму та окупованих територій Донбасу.

«Крок за кроком переконуємо Європу, що проблеми та виклики, з якими стикаються внутрішньо переміщені в Україні аналогічні проблемам мігрантів та біженців, що заполонили Європу. Впевнена, що їх необхідно прирівняти в правах, а Рада Європи повинна надавати всебічну допомогу місцевим і регіональним владам щодо вирішення їх проблем», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Як стверджує заступник голови ОДА, ця проблема має також сильний гендерний аспект, так як діти і жінки одними з перших стають жертвами насильницьких дій і цьому слід приділити особливу увагу.

Нагадаємо, за результатами роботи у минулому році, Конгрес погодився включити категорію внутрішньо переміщених осіб в Посібник з практиками щодо захисту прав людини. Тоді у підтримку України виступили представники Німеччини, Грузії та Великобританії.

Під час цьогорічного засідання Світлана Богатирчук-Кривко запропонувала призначити експерта Конгресу і підготувати доповідь на тему «Міждержавні конфлікти як виклик місцевим і регіональним владам», оскільки це питання близьке не тільки Украіні, а й багатьом країнам Європи.

Читайте також