Завдали декілька ударів і повалили на землю: на Рівненщині невідомі чинили опір лісовій охороні

Увечері 10 січня головний інженер охорони лісу Соснівського лісового господарства  (Березнівщина) повідомив про конфлікт із водієм трактора, який завантажений деревиною, а також особами, які чинили опір під час виконання службових обов’язків. Про це портал «Рівне Медіа» повідомляв тут: Шістьох лісокрадів упіймали на Рівненщині

На місці події слідча група встановила, що під час патрулювання території Яцьковицького лісництва 32-річний головний інженер лісової охорони разом із 30-річним водієм на автодорозі неподалік села Балашівка виявив трактор із причепом, завантаженим колодами сосни. Підтверджуючі документи про законність походження деревини кермувальник не надав. Однак, здійснивши телефонний дзвінок, запевнив, що їх зараз підвезуть.

За кілька хвилин за двісті метрів до місця події на автомобілі під’їхали невідомі. П’ятеро чоловіків підійшли до трактора та почали розвантажувати колоди. На зауваження представника лісової охорони вони не реагували, натомість почали агресивно поводитися та застосовувати фізичну силу. Для припинення протиправних дій, збереження власного життя та здоров’я працівник лісгоспу дістав спецпристрій. Одному із невідомих вдалося вибити його із руки та, завдавши декілька ударів, повалити працівника лісової охорони на землю. Зловмисники із місця події втекли.

За фактами незаконного перевезення лісу та опору працівникові лісової охорони під час виконання службових обов’язків відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 та частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські Березнівського відділення встановлюють обставини інциденту та осіб, причетних до злочинів.

П’ять кубічних метрів деревини породи «сосна» вилучені та передані на зберігання до Яцьковицького лісництва, повідомили в поліції.

 

Читайте також