Завтра в Рівненській області можуть перекрити деякі дороги

Фото - відкриті джерела

У четвер, 15 березня, аграрії перекриють траси в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Громадській спілці «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Повідомляється, що дороги також можуть бути заблоковані в Рівненській, Полтавcкій, Хмельницькій та Тернопільській областях.

У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок фермерів підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

До слова, 

«Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають дану законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися, вказали в ВАР.

«Наступні перекриття доріг заплановані на 20 березня. Точний час і точки перекриття доріг будуть повідомлені в п'ятницю, 16 березня. Будь ласка, майте на увазі дану інформацію при плануванні ваших поїздок. Просимо вашого розуміння за вимушені незручності», - підкреслили в громадській організації.

Читайте також