Зеленський у своєму зверненні відповів лікарям швидкої з Рівненщини (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський днями у своєму традиційному щоденному відеозверненні до українців з приводу епідемії коронавірусу в Україні згадав лікарів швидкої з Рівненщини.

Йдеться про проблему з забезпеченням засобами індивідуального захисту лікарів швидкої допомоги у місті Дубні, що на Рівненщині. Президент, коментуючи інформацію, яка надходить до нього особисто з різних регіонів України про погане або і взагалі відсутнє забезпечення лікарів засобами індивідуального захисту, повідомив, що до нього, зокрема, звернулися і лікарі з Дубна.

"... Я все бачу, чую. Намагаюсь максимально швидко вирішувати ваші проблеми. (...) Медики міста Дубна звернули увагу на те, що лікарі швидкої допомоги не забезпечені засобами індивідуального захисту. З Києва ми раніше відправили 1 тисячу захисних костюмів та 6 тисяч масок саме для медичних працівників. Але управління охорони здоров'я Рівненщини, розподіляючи засоби серед медичних закладів регіону, на жаль, помилилося і нічого не передало екстреній медичній допомозі. Вчора питання вирішено частково – передано захисні костюми, і наразі лікарі швидкої допомоги забезпечені масками. Я поставив завдання здійснювати жорсткий контроль за тим, як розподіляються медичні засоби та обладнання у регіонах. До контролю будуть залучені співробітники Служби безпеки України. Все, що отримуємо, ми віддаємо в області. Притримувати, розподіляти серед родичів чи друзів або, ще гірше, перепродавати медичні засоби ми не дамо нікому", – зазначив президент.

 

 

Читайте також