Зі старого приміщення у сучасний простір: у Рівному завершили ремонт у Будинку ветеранів

«Будинок мрії» – таку назву дали ветеранському простору в Рівному батьки загиблих воїнів, волонтери та самі ветерани. Від початку війни вони оббивали пороги чиновників, аби врешті у місті з’явився Будинок ветеранів. Реалізувати це вдалось лише з допомогою небайдужих – за сприяння ГО "Рівне Разом" було профінансовано ремонт Рівненського Будинку Ветеранів.

У приміщенні вже завершили ремонтні роботи і облаштовують меблями. Аби зробити зі старого приміщення сучасний простір, знімали стару штукатурку, замінили електропроводку та комунікації, встановили систему опалення. Приміщення адаптували для людей з інвалідністю, тут встановлять спеціальні розсувні двері для безбар’єрного простору.

Ініціаторка створення Будинку ветеранів у Рівному Вікторія Шинкаренко розповіла, що вражена, як швидко і якісно зробили ремонт. Адже тепер мають усі умови, аби допомогти тим, кого торкнулась війна.

«Ми навіть не розраховували, що так швидко і якісно буде зроблено ремонт. Ми не міряли і про автономне опалення, бо це дорого. У таких умовах ми зможемо допомагати військовим і їх сім’ям, волонтерам. В області у нас більше ніж 14 тисяч ветеранів. Війна у нас ще не закінчилася, у нас є багато військових, які не потрапляють під статус ветерана, поки вони на службі, - зазначила Вікторія Шинкаренко. - Тут має бути тренінгова зала, приміщення, дитячий простір і круглий стіл для чаювання, кімната психолога, допомоги якого особливо потребують дружини і мами військових».

Міжповерхові перекриття старої будівлі ветеранського простору зміцнили, стіни реконструювали, переробили санвузол, підлогу підлаштували для маломобільних громадян. У приміщення наразі завозять меблі і прибирають – усі старанно готуються до відкриття.

«Вже цієї неділі Будинок ветеранів запрацює. Це унікальна подія для Рівного, адже за роки війни ніхто так і не облаштував простір для людей, які постраждали від неї. Ми маємо бути вдячні кожному, хто боронить наші землі. Військові – це надія і опора нашої країни, наше місто дуже потребувало місця де, усі люди, яких торкнулась війна, зможуть отримати реабілітацію та підтримку», - переконаний голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

У неділю, 11 жовтня, о 12 годині на відкритті ветеранського простору чекають усіх – військових і їх родини, волонтерів та усіх, хто долучився до роботи чи хоче підтримати захисників. Гостей частуватимуть «бійцівською кавою на колесах».

Читайте також