Зими вже не буде: синоптики розповіли, коли прийде весна на Рівненщині

Фото: pixabay.com

Погода у Рівному та області в березні порадує, адже буде доволі тепло, хоч і сиро. Перший місяць весни продовжить тенденцію теплого лютого, а справжня весна, найімовірніше, прийде вже в середині березня

Так, згідно з прогнозом синоптиків, лютих морозів і снігопадів в Україні вже не буде.

В останні ночі лютого на Рівненщині ще спостерігатиметься незначний мороз до -2 градусів, а вдень в останній тиждень зими температурні показники сягатимуть 7-8 градусів тепла і майже щодня дощитиме.

Впродовж березня, за прогнозами метеорологів, температура повітря вдень не опускатиметься нижче 6 градусів тепла, за винятком двох днів - 12 та 13 березня, коли буде всього 2-3 градуси тепла, вночі ж все ще будуть заморозки - від -4 до подекуди +7 градусів. 

Перша половина березня буде часто супроводжуватися дощами. Денні температурні показники коливатимуться в середньому від +6 до +8 градусів, окрім згаданих вище 12 та 13 березня (буде похолодання) та 9 і 10 березня, коли очікується +12..+14.

А вже з середини місяця, з 15 березня, прийде значне потепління - на Рівненщині прогнозують від +10 до +13 градусів майже щодня. Крім цього, друга половина березня буде сухою і переважно сонячною. Тож весна - вже не за горами.

Варто додати, що народні синоптики раніше прогнозували, що перші два місяці весни в цілому будуть холодними, а тепло прийде лише в травні. При цьому синоптик Володимир Деркач прогнозував навіть денний мінус на початку березня, а Леонід Деркач і зовсім - люті морози в перший весняний місяць, холодний квітень, а у травні - засуху.

Як воно буде насправді і хто в результаті виявиться правим - метеорологи чи народні синоптики - побачимо вже зовсім скоро, адже весна - вже за кілька днів.

 

 

Читайте також