Зміна призовного віку: кому на Рівненщині може прийти повістка?

Народні депутати планують підвищити вік прийому громадян, що проходять військову службу під час мобілізації, до 30 років. У тому числі зміниться і порядок зарахування осіб, які здійснюють підготовку на посади сержантського і старшинського складів. Про це повідомляє Юрлига.

Відповідні зміни передбачені законопроектом №6052 щодо вдосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби.

Закон також передбачає можливість продовжити військову службу військовослужбовцям, визнаним військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби.

Непридатні мобілізовані військовослужбовці зможуть піти на військову службу за контрактом. Виняток становлять розумові, сенсорні, психологічні дефекти і інші захворювання, визначені Міноборони.

Також уточнюються питання звільнення з військової служби та визначаються підстави звільнення військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли випробувальний термін.

Регулюються питання забезпечення, в тому числі житлом, військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємств, установ, організацій.

Читайте також