Знесли вщент: невідомі понівечили агітаційний куб кандидата в депутати від "Рівне Разом"

9 жовтня з метою інформування громадян кандидат в депутати Святослав Стельмащук від партії “Рівне Разом” встановив агітаційний куб. Втім, вже на ранок 11 жовтня - від куба залишився лише залізний каркас.

На вулиці Князя Острозького стояв агітаційний куб, який був встановлений згідно з законом. Попередньо кандидат у депутати Святослав Стельмащук попередив про встановлення Рівненську міську раду та сплатив за куб із виборчого фонду, про що свідчило відповідне маркування.

На кубах містилася важлива інформація для виборців, зокрема, як правильно голосувати згідно з новим виборчим законодавством та програма партії “Рівне Разом” - “9 кроків до Рівного наших мрій”.

“Політична партія «Рівне Разом» - є лідером електоральних симпатій рівнян. Певно, у зв'язку з цим наші конкуренти не можуть змиритися і тому вдаються до недоброчесних технологій. Мене це обурило. Ті, хто це вчинив мають за це відповісти”, - зазначив Святослав Стельмащук.

На місце події кандидат у депутати викликав поліцію, туди ж прибула слідчо-оперативна група:

“Я написав відповідну заяву та пояснення щодо встановлення осіб, якими здійснюється перешкоджання праву на проведення передвиборної агітації політичною партією «Рівне Разом» та притягнення їх до кримінальної відповідальності”, - додає Святослав Стельмащук.

За словами юристів “Рівне Разом”, тим, хто вчинив розбійний напад, може загрожувати штраф, арешт або обмеження волі.

“Згідно з частиною 25 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів», перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення такої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України. Якщо правоохоронні органи кваліфікують ці дії як хуліганство, то, згідно з частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, винним загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, чи обмеженням волі на строк до п'яти років”, - говорить Ярослав Калька, юрист.

Рівняни обурюються, мовляв шоковані такими діями. Про це вони написали під постом на особистій сторінці Святослава Стельмащука.

“Це є свідченням відсутності елементарної культури та етики. Примітивні методи маргіналів. Рівняни зроблять відповідні висновки, за кого віддати свій голос”, - зазначає Лілія.

Я в шоці. Як так можна”, - Вікторія.

“Дуже прикро, що в такий спосіб, хтось хоче вам нашкодити...Нічого в них не вийде! Ми 5 років йшли з вами пліч-о-пліч, знаємо і бачимо, що зробили, і що робиться для округу! Заздрість не краща людська риса, а підлість тим паче.. Ми з вами і вас підтримуємо!”, - Галина.

До слова, Святослав Стельмащук балотується кандидатом до Рівненської міської ради на територіальному виборчому окрузі №1, під номером 2.

Читайте також