Зникнення ЖЕКів: що робити мешканцям багатоквартирних будинків Рівного без балансоутримувача?

фото ілюстративне

Нові вимоги законодавства передбачають зникнення послуги "за утримування будинків". Тому вже з 1 січня у Рівному мають зникнути ЖЕКи. Мешканці багатоквартирних будинків, які не оберуть управлінську компанію або не створять ОСББ, не отримають пільг та субсидій на послугу управління. Про це в ефірі телеканалу "Сфера-ТВ" розповів міський голова Рівного Володимир Хомко:

"Мешканці, які не оберуть собі управлінську кампанію, не отримають пільг і субсидій. Це мало статися ще в липні, але міста ще не були готові, тому перенесли на січень. А далі - конкурентне становище. Будинок десятиповерховий - так само приватний, як і будинок в селі, тільки тут живе 100 чоловік, а там - 1. Цих 100 чоловік є власниками свого будинку і все, що в будинку робиться хорошого, повинне робитися із вашої ініціативи. Для цього є управлінська компанія, ОСББ, будь-який механізм."

Нині у Рівному два ЖКП - "Галицьке" та "Покровське" продовжують обслуговувати будинки. За словами міського голови, комунальним підприємствам запропонували взяти майно в оренду та працювати й надалі, проте наразі цього не зроблено.

 

Читайте також