Звільнення за фото в купальнику: виховательку з Рівненщини залишили без роботи навіть після виграного суду

На Рівненщині завідувач Бугаївського дитячого садка "Дивосвіт" вже вдруге звільнила виховательку за "аморальний проступок". Йдеться про Віту Черешньовську з села Бугаївка Рівненської область, яку звільнили за фото в купальнику, які жінка опублікувала під час відпочинку. Про це повідомляють журналісти "ТСН".

27-річна вихователька впродовж трьох років працювала в дитсадку та не мала жодних нарікань. Після цього жінка пішла в декретну відпустку, а на роботу мала повернутися восени 2017 року, проте не змогла, адже її звільнили.

Завідувач дитсадку запевняє Лариса Музика, що звільнила Віту Черешньовську через світлини в купальнику. Їх скріни жінка навіть зберігає в окремій папці. Також Лариса Музика розповідає, що вихователька має несправжні дипломи та якось побила в сусідньому селі фельдшерку, хоча на той час пані Черешньовська була на відпочинку. Поліція ці звинувачення спростовує.

Віта Черешньовська вже оскаржила своє звільнення з дитсадка. У суді фото виховательки аморальними не вважають, відтак, жінка вже мала бути поновлена на роботі і її таки прийняли, проте того ж дня знову звільнили. Причиною цього вкотре стала "аморальна поведінка". До того ж Лариса Музика записала Віті Черешньовській прогул.

У заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея журналісти ТСН з'ясували, що звільнення за фото в купальнику є невиправданими. Керівниця Всеукраїнської асоціації кадровиків Ольга Харечко запевняє, що виховетелька нічого не порушила, а ось дії завідувачки називає незаконними.

Віта Черешньовська планує оскаржувати друге звільнення та розповідає, що хоче аби з трудової книжки зникли записи про аморальну поведінку. Проте Лариса Музика теж стоїть на своєму та каже, що повторно виховательку на роботу не прийме.

Читайте також