Побив штахетою до смерті: молодик із Рівненщини відсидить 8 років за те, що лишив життя односельця

Великодні свята цьогоріч на Володимиреччині закінчились трагічно – зламані відразу декілька життів.

У селі Щоків двоє товаришів у перший день пасхальних свят зібрались у будинку знайомих дівчат – грали карти та випивали. Кожен із них, як розповіли згодом у суді, випив близько літра спиртного. У компанії вони побули до вечора. Один із молодиків зателефонував до місцевого мешканця, до якого він вороже ставився, і сказав: «передай, щоби він віддав гроші, бо я його порву». Потому зідзвонився ще з одним чоловіком і «запросив поговорити». Після з товаришем пішов на зустріч біля водойми, на лузі. Не обійшлось і без випивки. Так втрьох випивали і між двома зав’язалась конфліктна ситуація.

У першочерговій сварці вони дійшли до примирення. Однак, у подальшому конфлікт загострився, під час якого 18-річний парубок вирвав дерев’яну штахету з паркану, якою завдав численні травми односельцю. 

Вони бились спочатку біля дуба, потому – відбігли в сторону поля. 28-річний потерпілий отримав удари і по тілу, і по голові. У подальшому нападник почав його тягнути по землі в сторону калюжі та водойми, щоб намочити водою. У цей час із нього стягнулась куртка і кофта. Потому хлопець взяв потерпілого попід руки і кинув у калюжу – пояснив це тим, що намагався привести його до тями. Потому йому «зарядили» ще у груди, по спині та ногами по голові.

Після нанесених ударів потерпілий перевернувся, підвівся і попросив підвести його додому, 18-річний юнак почав його тягнути, але йому це не вдалось, тоді він посадив його біля дерев`яного стовпчика паркану, підпер його спиною і пішов додому. 

Його знайшла мати вже зранку. Спочатку вона подумала, що то сусід, а потому виявила - то її син: побитий і непритомний, майже без одягу та без взуття. Жінка почала кликати на допомогу і її чоловік викликав швидку допомогу. До лікарні його хлопця доставили з важкими травмами і переохолодженням – у той же день він помер.

Мати розповіла, що бачила сина надвечір, адже того дня проводжала на зупинці дочку із внуками. У цей час до неї зателефонував син і сказав, що хоче передати племінникам гостинці. Після цього він прийшов на зупинку і подарував племінникам гроші. Це була остання їх зустріч.

Результати огляду тіла померлого показали, що смерть настала від відкритої черепно-мозкової травми, яка в своєму перебігу ускладнилась розвитком набряку-набуханням головного мозку та його компресією.

Нападник у суді свою вину визнав повністю і казав, що не мав на меті смерті потерпілого. Суд призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. З нього також стягнули в дохід держави судові витрати в загальній сумі 37 тисяч гривень. На вирок може бути подана апеляція.

Читайте також