10 годин без їжі і води: кілери, яких судять у Рівному, заявили, що з них "вибили" свідчення

Сьогодні в Рівному в міському суді ще на 60 діб продовжили тримання під вартою двом чоловікам, яких підозрюють у підпалі журналістської редакції «Четверта влада», підготовці до замовного вбивства підприємця Володимира Загороднюка та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

«Я вже пояснював слідчому, що ми займалися бурштином. А мені слідчий запропонував оговорити цих людей» (замовників, - авт.). Біля автобуса я добровільно зізнався, що займався бурштином, певно, цього запису немає. Вони запропонували, якщо я так буду говорити, то я буду мати захист свідка і зроблять, що я в стороні, а цих місцевих (замовників, - авт.) посадять. Я погодився, пішов на це. Коли я зрозумів, що ніякого захисту не буде, я написав, що відмовляюся від показань, які давав. Я займався бурштином», - запевнив Анатолій Рекунов.

Крім того, чоловік у залі суду заявив, що займався перевезенням бурштину і мав при собі пістолет та гранату, але лиш для того, аби прилякувати недругів.

«З самого початку було сказано: «Ви не потрібні, ви зальотні, ви столичні, потрібні місцеві». З самого початку було так сказано. Нас добу тримали в КОДі, ще шрами лишилися, 10 годин ні їсти, ані пити не давали і нормально «обробляли», в ліс вивозили. Самі подумайте, експертиза тривала півроку, що там експертизувати?», - каже Леонід Могилов.

Щодо підпалу редакції «Четвертої влади», то обвинувачений запевняє, що він розповідав те, що йому казали правоохоронці.

«Мене посадили в машину, повезли по місцях, сказали: «Отут будеш говорити так, що ти заходив і т.д.». Я так і говорив, а там ж ні речових доказів, нічого немає. Якби хоч вони були. Коли було опізнання по підпалу «Четвертої влади», я навіть не бачив хлопця, який мене опізнав, мій адвокат також не був присутнім», - зазначив Анатолій Рекунов.

Додамо, що обидва обвинувачені – кияни, раніше були судимі.

Читайте також:  У Рівному судять виконавців резонансних замовних злочинів: відомі імена замовників 

Двом учасникам ОЗГ, яких судять сьогодні у Рівному, хочуть продовжити тримання під вартою 

Кілерів, яких судять сьогодні у Рівному, триматимуть під вартою ще два місяці  

 

 

Читайте також