2500 грн за псевдощеплення: на Прикарпатті медпрацівниця підробляла дані про вакцинацію від COVID

На Івано-Франківщині викрили заступницю директора комунальної лікарні, яка вносила в електронну систему «eHealth» неправдиві відомості про вакцинацію громадян від коронавірусної хвороби.

Правоохоронці зафіксували, що до жінки звертались громадяни, котрі не хотіли робити щеплення, але хотіли отримати свідоцтво про вакцинацію у застосунку «Дія».

Тож жінка вносила дані охочих у базу провакцинованих. «Клієнтів» лікар знаходила через знайомих та коштувала така «послуга» 2500 гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи фігурантки кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, медичні документи та інші документи.

Поліцейські встановили, що впродовж жовтня у цій лікарні внесено в систему значну кількість осіб з майже всіх регіонів України, стосовно яких є достатні підстави вважати, що їх вакцинація не здійснювалася.

Наразі вирішується питання повідомлення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. 

Читайте також