4 лікарні Рівненщини можуть залишитись без пологових відділень

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

В Україні скорочуватимуть кількість пологових відділень. Це відбуватиметься вже у 2022 році. Всього планують закрити 70 відділень. Під скорочення потраплять ті відділення, де народжується менше 150 малюків на рік.

Серед закладів Рівненщини це може стосуватись чотирьох лікарень. Про це розповіла Олена Гандзюк.

Нині в Рівненській області пологи приймають у 19-ти закладах охорони здоров’я.

«З 19-ти – лише і одному дійсно мала кількість пологів, це Демидівська лікарня, де кількість пологів нижча, аніж 150. Більше в жодній лікарні, де приймаються пологи, меншої кількості, як 150 пологів немає. По Демидівці, дійсно, стоятиме питання перед Національною службою здоров’я України. У нас є лікарні зі граничною кількістю і швидше за все, це буде на розгляд НСЗУ. Граничну кількість пологів мають наступні лікарні: Костопільська, Корецька, Млинівська лікарні. Всі інші – вони 150 пологів мають, навіть перевищують і 200», - зазначила Олена Гандзюк .

Тож чи функціонуватимуть пологові відділення у лікарнях Костополя, Корця, Млинова і Демидівки - вирішуватиме Національна служба здоров’я України.

Закриття пов’язане з низькою народжуваністю в країні. Чиновники вважають, що якщо пологів мало, лікарі втрачають необхідну практику. За минулий рік в Україні померли 1469 новонароджених.

Читайте також