5 медиків із Рівненщини, які брали в пацієнтів "на заправку", можуть запроторити за грати на 3 роки

Фото - відкриті джерела

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний  акт у кримінальному провадженні стосовно головного механіка та чотирьох водіїв одного із комунальних закладів охорони здоров’я, які підозрюються у заволодінні  чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно та за попередньою змовою групою осіб (ознаки кримінального   правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України). 

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області. 

На підставі зібраних слідчим та прокурором доказів встановлено, що обвинувачені, переслідуючи корисливі цілі, повідомляли громадянам, які потребували медичної допомоги, або їх родичам про необхідність надання грошей для заправки санітарних автомобілів із метою транспортування хворих тоді, як насправді комунальний заклад був достатньо забезпечений паливно-мастильними матеріалами за рахунок державних коштів.  

Встановлено близько 40 епізодів злочинної діяльності працівників медичної установи, діями яких завдано шкоду потерпілим на загальну суму понад 90 тис гривень. 

Тепер долю обвинувачених вирішить суд.

Довідково: відповідальність за вчинення вказаних злочинів передбачена у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також