5 областей делегували своїх безробітних для онлайн навчання у Рівному

Один із найпопулярніших напрямів навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – це «Підприємець-початківець». Привабливість курсу у тому, що тривалість занять – 2 тижні, а по закінченні випускники можуть розпочинати свій бізнес із суттєвою матеріальною допомогою від держави. За цей час слухачі активно готуються до захисту своїх бізнес-проєктів, постійно консультуються із викладачами, вивчають бізнес-планування, маркетинг, податкове законодавство, основи ринкової економіки, доповнюють та редагують свої роботи.. Важливо, що під час навчання і після захисту проектів усі слухачі забезпечені навчальними матеріалами. Як правило, на навчання приходять безробітні, які вже виважено поставилися до найближчої мети – створити власний бізнес, а їхні проекти – реальні кроки із розбудови та розвитку власної справи.

Остання група складалася із майбутніх підприємців Чернігівщини, Тернопільщини, Житомирщини, Київщини і Волині. Заняття слухачів відбувалися із використанням технологій дистанційного навчання. За словами самих підприємців, це зручно, доступно і економно. Дистанційна форма навчання дозволила усім заощадити, у т.ч. на переїздах, а постійний скап-зв’язок із педагогами забезпечив якісну і ефективну роботу над бізнес-планом.

На онлайн захисті були присутні викладач Андрій Падлевський, старший майстер Віктор Красовський, методист, куратор групи Раїса Ліхачова та заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова. По «той бік екрану» слідкували за виступами своїх безробітних і представники Волинського обласного центру зайнятості: заступник начальника відділу організації профнавчання Оксана Косанюк та провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації профнавчання Аліна Ковальчук. 

Теми робіт – найрізноманітніші. Підприємці суттєво поповнять різноманітні галузі своїхз регіонів новими та затребуваними послугами. Як зауважив Валентин Дудчик, направлений на навчання Камінь-Каширською РФ ВОЦЗ, необхіднго проаналізувати ринок, зважити на конкуренцію та потребу громадян, місце розташування, доцільність та перспективність справи, а вже тоді братися за написання бізнес-плану. З огляду на усе зазначене, підприємець віднайшов себе у сфері деревообробки: його робота  – «Оптова торгівля дерев?яними будматеріалами». Чоловік планує найняти на роботу 2 робітників та отримувати більше 30 тис.грн. чистого прибутку.

Олена Монташевич робить ставку на перукарські послуги. «Хороших перукарів багато не буває», - вирішила слухачка та розрахувала у своєму проєкті Бізнес-план організації надання перукарських послуг. Безробітна отримає 63,5 тис.грн. допомоги від держави на компенсацію обґрунтованих витрат.

Її землячка Ірина Пастушак також націлена на перукарство. Слухачі усвідомлюють, що підприємництво не дозволяє розслаблятися чи сподіватися на когось: усе в полі зору, усе на контролі. Оскільки пропозицій із перукарських послуг у цей день поступило чимало, викладач Андрій Подлевський зауважив, що у жорсткій конкуренції важливо віднайти свого клієнта, можливо, навіть, об’єднатися у солідний салон.

Дещо «нежіночу» справу планує організувати Вікторія Янюк. Смілива і підприємлива жінка відкриватиме магазин автозапчастин. Вона сумлінно розібралася у всіх нюансах підприємницької діяльності. А державна допомога у 55 тис.грн. суттєво допоможе зробити впевнений старт.

Серед тем, представлених на захисті,  були також: Організація перукарні «Перлина», «Організація обслуговування первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників)», «Відкриття логопедичного кабінету», «Організація роботи тату салону», «Пасажирські перевезення на таксі», «Надання послуг автоелектрика», «Надання аутсорсингових послуг з обслуговування та ремонту комп’ютерного парку замовника», «Вирощування лохини високорослої», «Організація пошиття одягу на замовлення».

Після успішного захисту бізнес-планів слухачів привітали із початком нового підприємницького життя та підтвердили їхні знання посвідченнями про професійне навчання.

 

Читайте також