5 освіжаючих напоїв, які легко приготувати вдома

Ці прохолодні напої не дозволять мозку «закипіти» у спекотний день.

Ми підготували кілька смачних та простих рецептів освіжаючих напоїв, які допоможуть вам легше пережити спекотні дні. Про це інформує канал "1+1".

ХОЛОДНИЙ ЧАЙ

Якщо в гарячий напій додати льоду, смак напою зіпсується. Тож потрібно заздалегідь приготувати чай і залити його у формочки для льоду. Також можна додати лимон, м'яту та базилік.

ЛАССІ

Широко розповсюджений в Індії напій лассі чудово тамує спрагу та легко готується. Змішайте йогурт, молоко та мед до утворення пінки. Розлийте по склянках, додавши фрукти, кардамон та корицю.

МОХІТО

У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розкрила рецепт безалкогольного мохіто, який можна приготувати в домашніх умовах. Напій чудово тамує спрагу в спеку і тонізує.

КАВОВИЙ НАПІЙ ІЗ МОРОЗИВОМ

Цей напій подарує справжню насолоду прихильникам кави та солоденького. Для приготування знадобиться 50 грамів шоколадного або бананового морозива, півсклянки молока, збиті вершки та кава.

ЛИМОНАД ІЗ ПОЛУНИЦІ

Потрібно залити лимон окропом, щоб прибрати гіркоту цедри. Збити полуницю з цукром, а потім до полуничного пюре додати цукор. Залишити напій настоюватися. Тим часом одну половинку лимона порізати кільцями, з іншої – вичавити сік у полуничний напій. Процідити ароматну суміш – і насолоджуватися смакотою.

Читайте також