5 пацієнтів міської лікарні у Рівному - у тяжкому стані

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Міський голова Рівного Володимир Хомко поінформував про ситуацію із поширенням коронавірусу в обласному центрі та про стан інфікованих рівнян.

«Всього зараз у нас хворих 137. Від початку хвороби з кінця минулого місяця перехворіло 167 чоловік. Зараз на стаціонарі лікується 45 чоловік, з яких 22 медика. З них «тяжких» - 5 чоловік. На апараті штучного дихання немає людей - нема такої потреби. 92 людини лікуються амбулаторно, тобто перебувають вдома. З них 33% - медики. Тобто, у нас третина з тих, хто захворів у місті Рівному від початку - це є медичні працівники. Померли – 2 людини, одужали – 12 осіб. 54 чоловіка зараз чекає на результати тестування», - зазначив пан Хомко.

За його словами, показники смертності у Рівному нижчі, ніж закордоном та у багатьох містах України.

«Якщо взяти сухі цифри статистики, то смертність у Рівному – 1,2%, тобто набагато нижча не тільки як закордоном, а й в Україні. Поки що тримаємось на досить хорошому рівні. Я порахував по інформації, яка є в «Українській правді», то смертність в Україні складає 2,6% від тих, хто зареєстрований як хворий. Довіряю цифрам, які зараз є, адже насправді чітко собі уявляю, що напевно хворих набагато більше. Просто не у всіх є явні прояви цієї хвороби», - прокоментував міський голова.

Читайте також