5 - у реанімації та 32 пацієнти на обсервації: у опорній лікарні на Рівненщині зменшилась кількість хворих

Головний лікар Сарненської центральної районної лікарні Василь Іванюк повідомив, що протягом останніх днів спостерігається незначна позитивна динаміка і це тішить. 

Нині у реанімації закладу перебувають п'ятеро хворих. У трьох стан важкий, у одного вкрай важкий і він на неінвазивній ШВЛ, а також у одного хворого стан середньої важкості. Трьом із них уже поставили діагноз COVID-19, результати ще двох перевіряють лабораторії.

"За добу двох переведено з покращенням в обсервацію та одного в інфекцію, натомість одного переведено з терапії. Інфекція, одинадцять хворих. Стан здоров'я середнього ст важкості. Виписано з одужанням чотирьох хворих, поступлень не було, одного пацієнта переведено з реанімації", - додав пан Іванюк. 
 

На обсервації у закладі перебувають 32 пацієнти, з них у сімох уже підтвердили коронавірус. Ще 11 - виписали. 

Очільник закладу також розповів про нове обладнання: 

"З приємного повідомляю що відділення які працюють у вогнищах отримали необхіне обладнання і інвентар такий необхідний для полегшення роботи та діагностики, яке було закуплене за кошти НСЗУ по програмі ковід, а саме спірометри, пульсоксиметри, ларингоскопи, вакуум аідсмоктувачі, кисневі концентратори, аква дистилятор, автоклави, дозатори, центрифуги, функціональні ліжка, протипролежневі матраси, каталку. І на завершення, щира подяка своїм колегам за жертовну працю", - зазначив пан Іванюк.

Читайте також