560 родин на Рівненщині самі забезпечують себе електрикою

Понад 560 домогосподарств Рівненщини встановили сонячні панелі для власних потреб. Лише цього року на «зелену енергетику» перейшли 45 родин, а в минулому році – 115.

Про це повідомили в обласному департаменті житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності.

«Все більше домогосподарств області переходять на відновлювальні джерела енергії. Сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби та заощаджують на комунальних послугах. Наразі загальна потужність усіх станцій в домогосподарствах становить 14,6 МВт, з яких 1,4 МВт – встановлено цьогоріч, а 3,1 МВт – у 2020 році», - зазначив директор департаменту Володимир Пшеюк.

Також в області «чисту» енергію за допомогою сонячних електростанцій виробляють 6 непобутових об’єктів, загальна потужність яких – 3,5 МВт, за допомогою біогазових установок – 2 об’єкти потужністю 1 МВт та 3 об’єкти за допомогою гідроенергії потужністю 1,3 МВт.

Цьогоріч в експлуатацію введено 1,8 МВт потужностей з виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Все більше жителів області долучаються до виробництва «чистої» енергії, продаючи за «зеленим тарифом» надлишок електроенергії, яка не використовується на побутові потреби.

Це спонукає власників станцій до раціонального енергоспоживання та впровадження енергозберігаючих заходів та дає змогу не бути залежними від енергопостачальника.

Загалом в Україні вже понад 31 тисяча домогосподарств використовують «чисту» електроенергію, встановивши сонячні електростанції (СЕСд). Лише за перший квартал цього року ще 2 тисячі домогосподарств встановили сонячні електростанції.

Про це інформує Рівненська ОДА.

Читайте також