7 побутових звичок, які "спалюють" ваші гроші: від чого варто відмовитись

Фото з відкритих джерел

Побутові звички, які спалюють ваші важко зароблені гроші - від них краще відмовитись.

Лити багато води

Якщо у вас немає звички закривати крани під час чищення зубів, гоління і намилювання посуду, забагато води витікає даремно, додаючи суми в квитанціях за комунальні послуги, інформує Ukr.Media.

Це стосується і прийняття ванни: одна така процедура по витраті води дорівнює приблизно 5-7 походам в душ. Якщо оплата комуналки вас не радує, частіше вибирайте душ. У теплу пору можна також вимикати воду під час намилювання тіла і голови.

А в крані на кухні можна додатково встановити аератор. Він зменшує витрату води до 20% і при цьому зберігає натиск.

Ще більше води можна заощадити, якщо при митті рук не відкривати кран повністю — для цього процесу досить невеликого струменя води.

Не вимикати світло, виходячи з кімнати

Багатьом в дитинстві батьки наполегливо повторювали: "Вимикай за собою світло!". У дитинстві ця вимога незрозуміла і викликає обурення. А тоді, коли суми в наших квитанціях з кожним місяцем стають більшими, ця звичка не здається безглуздою. Навчіться вимикати світло, коли виходите з кімнати надовго. А якщо тривожно через темряву, використовуйте маленький нічник, який не витрачає багато енергії.

Використовувати звичайні лампи розжарювання

Світлодіодні лампи відчутно дорожче звичайних ламп. Але вони споживають набагато менше електрики і служать в рази довше. Такі лампи окупаються за кілька місяців і допомагають заощадити.

Залишати прилади включеними в розетку

Не всі прилади в будинку вийде постійно відключати. Але дрібницю, яку ми звикли не виймати з розетки, краще все-таки виймати. Наприклад, зарядні пристрої та побутові прилади, якими користуєтеся не кожен день. Підключені пристрої, навіть якщо їх не використовувати, споживають деяку кількість електрики. Сумарно вся невикористовувана техніка, включена в мережу, витрачає сотні кіловат-годин енергії на рік.

Не мити вікна

Якщо довго не мити вікна, вони стають настільки брудними, що займатися ними ще більше не хочеться. Але брудні вікна не тільки виглядають неестетично — вони заважають природному світлу проникати в будинок. Через це доводиться частіше включати освітлювальні прилади і витрачати електроенергію. Чисті вікна, вільне підвіконня — і природного світла в квартирі буде більше.

Купувати забагато їжі

Створювати великі запаси продуктів не варто. Навіть якщо купувати їх по акції. Часто у запасених продуктів термін придатності закінчується швидше, ніж ці продукти використовуються. Навіть якщо термін придатності не закінчився, один продукт у великій кількості може вам швидко набриднути, хоча під час покупки так не здавалося. Краще брати продукти в міру потреби і створювати невеликі запаси на найближчий час, за який вони точно будуть з'їдені. І не забувайте писати списки перед походом в магазин, щоб не набрати зайвого.

Часто відкривати холодильник

Відкрити холодильник і застигнути перед ним в роздумах — така звичка шкідлива і для самого холодильника, і для вашого бюджету. Будучи відкритим холодильник швидко втрачає тепло, особливо в жарку пору. Щоб відновити температуру, компресор починає працювати на максимальній потужності і, відповідно, споживати більше енергії. Намагайтеся якомога рідше залишати холодильник відкритим.

Читайте також