Аби не обвалився, як на Львівщині: у якому стані головний шляхопровід Рівного (ФОТО)

На початку тижня Україну сколихнула новина про обвал мосту через річку Західний Буг у Львівській області. На щастя, ніхто з людей тоді не постраждав. Однак інцидент вчергове спонукає нагадати про наявні проблеми із станом шляхопроводів та мостів у Рівному.

Головною транспортною артерією в обласному центрі є шляхопровід на вулиці Соборній. Щороку міст «підлатують», однак капітального ремонту не було близько 40 років.

– Капітально шляхопровід ремонтувався до 700-річчя міста Рівного – у 1983-му році. Після того був ремонт, але він більш подібний на поточний – замінялись дорожні одяги і робилися термошви. Це було приблизно у 2004-2005 році. Роботи виконувала луцька фірма. Це було ще при міському голові Чайці, – розповів заступник начальника Рівненського міськШЕУ Віктор Климук.

Цьогоріч шляховики провели лише ямковий ремонт дорожнього одягу. Запланували також технічну експертизу, за результатами якої мають бути надані висновки та пропозиції щодо необхідності повноцінного ремонту.

У міськШЕУ пояснили, чому до капітального ремонту справа досі не дійшла.

– Ми вже протягом багатьох років як балансоутримувач подаємо у перелік об’єктів капітального ремонту дану споруду, але проблема в тому, що перелік затверджують депутати Рівнеради. Вони не всі мають технічну і вищу освіту для того, щоб прийняти таке рішення. На їхню думку, сьогодні треба стадіон, а на обстеження шляхопроводу грошей не виділили. По нашій пропозиції депутати не послухались. Сьогодні їх більше цікавить дворова територія, ліфт у будинку виборців, а не стратегічні питання розвитку міста, – зазначив Віктор Климук.

Найбільші проблеми періодично прослідковуються на стику конструкцій шляхопроводу, де в окремих місцях оголена арматура. З певним дискомфортом стикаються не лише водії, але й пішоходи, оскільки тротуари з обох сторін теж продовжують руйнуватися.

Міський голова Рівного Олександр Третяк повідомив, що на шляхопровід звернуть увагу у найближчому році, однак наразі коштів на капітальний ремонт мосту не передбачили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині є два аварійні мости, по яких їздять автомобілі

Читайте також