Аби реабілітація була яскравою: у Рівному для діток влаштували незабутнє свято

У Рівному в реабілітаційному центрі для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату та дітей, які потребують раннього втручання, а також корекційних занять займається близько сотні вихованців. Постійна важка праця дає свої результати. Саме тут багато батьків бачать перший крок своєї дитини, чують перше слово, а також спостерігають за покращення розумового розвитку та сприйняття світу в цілому.

14 діток днями отримали сертифікати від голови ГО "Рівне Разом" Віктора Шакирзяна на проходження реабілітаційних курсів у просторі здорової дитини. Аби вручити їх, волонтери організації організували для малюків незабутнє свято – із мильними бульбашками, фотозоною, танцями і не тільки.

Маленька Адріанка має проблеми із ніжками і не ступає правильно. Для того, аби дівчинка вчилась повноцінно ходити, одягають обтяжувачі. їх вага по пів кілограма, з їхньою допомогою Адріана йде краще. Разом із мамою вона тричі в тиждень відвідує реабілітаційний центр.

«Нам потрібно займатись дуже довго, поки будемо рости, та й займаємось ми вже давно. Ми дякуємо керівниці центру, всім працівникам за результати, яких вже досягли. Цей сертифікат для мене дуже вагома допомога, тому що я мама з двома дітками. Дуже вдячна нашим «Рівне Разом» за таку допомогу», - розповіла мама Адріани Майброцька Любов.

Таких діток, розповідають у центрі, в Рівному та області – сотні. Додають, що давно мріяли влаштували свято дітлахам, адже прагнуть, щоб їхнє життя не перетворювалося на суцільну реабілітацію, а було яскравим.

Реабілітолог, засновниця простору здорової дитини Марія Лапюк розповідає, що коли повідомила батькам радісну новини – плакали всі разом.

«Це були сльози щастя, адже непросто зараз знаходити гроші і час. Окрім догляду за дітками вони ще й працюють. Ми вдячні громадській організації «Рівне Разом» за цю підтримку, також за допомогу з ремонтом. Велике дякую, ми вже з дітками оцінили переваги», - додала Марія Лапюк.

На святі дітлахів розважали аніматори, частували тортом і смаколиками. Усі охочі робили фото з друзями, педагогами чи батьками.

Читайте також