Адвоката з Рівненщини оштрафували на 34 тисячі за шахрайство

Кузнецовський міський суд визнав винним у заволодінні коштами клієнта шляхом обману адвоката з Рівненщини Володимира Яременка та оштрафував його на 34 тисяч гривень. Про це повідомляє Zaxid.net

Ще у 2012 році житель Володимирця ВІктор Васильчук найняв Володимира Яременка для захисту його пасинка. Справу щодо обвинувачення неповнолітнього у крадіжці розглядалась у Володимирецькому райсуді. Згодом, за твердженням вітчима хлопця, адвокат переконав у його у неохідності дати хабар у сумі 4 тисяч гривень прокурору. Той погодився та передав біля залізичного вокзалу спочатку 1800, а потім 2200 гривень. Після цього адвокат нібито запропонував надати хабар 4 тисячі доларів судді, а потім ще стільки ж для суддів апеляційного суду, аби вирок оголосили без позбавлення волі, і згодом не підтримали скаргу прокурора. 

Чоловік погодився та приніс 2 тисячі доларів. Після цього адвоката затримали, адже купюри були міченими, оскільки потерпілий звернувся до поліції. 

Адвокат свою вину не визнав, сказав, що уклав угоду з вітчимом на захист його пасинка у суді, а сума в угоді не вказували. Переконував, що клієнт нібито кілька разів наголошував, що дасть гроші, аби пасинка не посадили у в'язницю. Мовляв, гроші від нього взяв як оплату своїх послуг, і що хабар не вимагав. 

Справу стсоовно адвоката Володимира Яременка розглядалась довгий час, її повертали на додаткове розслідування, переносили в інший суд. 

Зрештою 29 листопада суддя Малков визнав Яременка винним у шахрайствві та оштрафував на 34 тисяч гривень. У підбрюванні до передачі забара прокурору та суддям виправдав за недоведеністю вини. 

 

 

Читайте також