Аграріям Рівненщини розповіли про правила безпеки при зборі урожаю

http://www.rv.gov.ua

У Дубенській райдержадміністрації аграріям наголосили на вимогах безпеки зернозбиральних робіт та експлуатації транспортних засобів

Мета заходу - роз’яснювально-методична робота стосовно вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання комплексу зернозбиральних робіт та безпечної експлуатації транспортних засобів.

Участь у заході взяли заступник директора департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Володимир Самсонюк, начальник відділу агропромислового розвитку Дубенської РДА Тетяна Ковальчук, керівники, посадові особи підприємств агропромислового комплексу, фермерських господарств.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Валерій Карманюк проаналізував стан травматизму в галузі. Фахівець наголосив, що відповідно до законодавства саме роботодавець має обов’язок створити безпечні умови праці.

На семінарі йшлося про методи профілактики травматизму, встановлення контролю з боку посадових осіб підприємств в частині дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху України під час експлуатації_транспортних_засобів.

Проблеми, що характерні для зернозбиральних_робіт району, та шляхи їх подолання озвучила начальник відділу агропромислового розвитку Дубенської РДА Тетяна Ковальчук.

Підсумовуючи всю інформацію, учасники семінару вирішили:

1. Роботодавцям забезпечити функціонування систем управління охороною праці на підприємствах, а саме:

- створити відповідні служби та призначити посадових осіб, які забезпечують вирішення конкретних питань охорони праці;

- розробити та затвердити інструкції про їх права, обов’язки та відповідальність за виконання покладених на них функцій тощо.

2. Здійснювати постійний контроль щодо дотримання працівниками законодавчих та нормативно- правових актів з питань охорони праці, вимог інструкцій з охорони праці, вимог безпеки під час провелення зернозбиральних робіт, утримання в справному стані та безпечної експлуатації технологічного обладнання, машин, механізмів, устаткування, електрогосподарства тощо.

3. Не допускати до виконання робіт з підвищеною небезпекою працівників, які не мають фахової підготовки, не пройшли в установленому порядку навчання, інструктаж, перевірку знань з питань охорони праці, попередній та періодичний медогляд.

 

За інформацією управління Держпраці в Рівненській області

Читайте також