Агропідприємства Рівненщини завершують виплачувати гроші за оренду землі

Цьогоріч агробізнесмени області мають виплатити землевласникам близько 600 млн грн за використання паїв. А це в порівнянні з минулим роком майже на 150 млн грн більше. Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

На сьогодні аграрні підприємства вже сплатили майже 83 % усіх коштів.

Варто відзначити, що відсоток нарахування від грошової вартості орендованих паїв у 2019 році склав 5,8 відсотка. Втім, у деяких районах він перевищує середній показник по області.

Найбільший відсоток нарахування у агроформуваннях Млинівського, Радивилівського, Рівненського та Дубенськог районах, а найменший – на Рокитнівщині.

Найбільші суми нарахувань до виплати за оренду земельних часток (паїв) у Радивилівському (98,2 млн грн), Дубенському (95,8 млн грн), Гощанському (92,4 млн грн), Млинівському (85,4 млн грн), та Рівненському (понад 62,0 млн грн) районах.

Активно розраховуються із землевласниками керівники агроформувань Демидівського, Дубенського та Костопільського районів. Тут кошти за використання паїв повністю випллачені. Закінчують проведення розрахунків за оренду земелі підприємства Млинівського, Рівненського, Здолбунівського та Радивилівського районів.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також