Американський офіцер привіз для ЗСУ дрон вартістю 1 млн гривень

Днями Львівщину відвідав Брет Веліковіч – службовець розвідки США, офіцер спецпризначення, експерт з військових дронів.

Під час зустрічі з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким американський офіцер розповів, що приїхав в Україну після 24 лютого як представник Українського Конгресового Комітету США для того, щоб допомагати українським військовим необхідним обладнанням, а також військовими аптечками, які закупляє Конгрес. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Вже у найближчі дні військовий дрон вартістю близько 1 млн грн та 100 аптечок передадуть на Львівщину. Військові дрони виготовляють в Сполучених Штатах виключно для військових цілей країни, вони є високоточними і використовуються при роботах з розмінування, а також для виявлення пошкоджень залізниці.

Один з таких дронів військовий продемонстрував під час зустрічі.

Окрім того, сторони домовилися про співпрацю щодо формування військових аптечок для українських бійців – Конгрес постачатиме медикаменти для аптечних сумок, які шиють на Львівщині.

Брет Веліковіч відомий також тим, що виконував спецзавдання в Іраку та Афганістані, зокрема, саме з використанням дронів. Після завершення військової кар’єри заснував проєкт, у межах якого за допомогою дронів відстежували браконьєрів у Кенії та Сомалі.

 

Читайте також