Атомник з Рівненської АЕС переплив Босфор

Начальник відділу служби аналізу безпеки РАЕС Сергій Гуцало взяв участь у 32 крос-континентальному запливі через протоку Босфор (м. Стамбул, Туреччина).

Про це повідомляє Радіо Трек.

Днями рівненському атомнику вдалося подолати відстань у 6,5 кілометрів та успішно фінішувати в одному з найпопулярніших запливів світу на відкритій воді.

Крос-континентальний заплив через протоку Босфор визнаний Всесвітньою асоціацією з плавання на відкритій воді (WOWSA) «Кращим змаганням з плавання у світі». Його ще називають запливом двох континентів або двох мостів, бо у ньому плавці стартують в Азії за мостом Султана Мехмеда Фатіха, а фінішують — в Європі перед Босфорським мостом. Змагання проходять через стамбульську протоку Босфор, що поєднує Чорне море з Мармуровим. Тільки один раз в році її повністю перекривають для судноплавства на 2 години й влаштовують заплив.

У нинішньому 32-му запливі взяло участь близько 2000 плавців з 34 країн світу, серед яких успішно фінішував Сергій Гуцало.

"Вся привабливість подолання Босфору не тільки в самому запливі. Це комплекс заходів, розрахованих як мінімум на півріччя, які складаються з тренувань й організаційних моментів. Реєстрація на заплив відбулася ще на початку січня. Увесь цей час я ретельно готувався і мріяв, що подолаю цю дистанцію в 6,5 км «підступним» річищем Босфору. Готувався, сумнівався і побоювався, адже відкрита вода не пробачає легковажності.

Відстань до берега ліворуч, праворуч — кілометр та глибина 50 метрів, подекуди – більше. Але все відбулося якнайкраще. Я впіймав течію з правильною траєкторією, вдало поплив на фініш і подолав Босфор з досить непоганим часом, на який і не розраховував", - прокоментував Сергій Гуцало.

 

Читайте також