Аудитори не перевірятимуть закупівлю макарон у дитсадки Рівного

Держаудитслужба у Рівненській області не перевірятиме скандальну закупівлю макарон у рівненські дитсадки. 

Про це Суспільному повідомив начальник управління Держаудитслужби в області Анатолій Карп'юк. 

Нагадаємо, у міськраді рекомендували управлінню освіти звернутися до Держаудитслужби, щоб вони перевірили закупівлю макарон по 128 грн за кілограм. 

"Хочу сказати, що перевірка на макарони втратила актуальність тому, що завдяки громадськості, завдяки зверненням, не дає нам спокою ГІ "За чесний тендер". Вони підняли це питання, але вчасно відреагувала влада міста і відповідні закупівлі відмінили. Незрозуміло, як в замовника могли купувати в іншому місті, якщо в Рівному в нас є великий виробник макаронної продукції.

Ми вже перевіряли їхню продукцію, вони нам надавали перед початком війни — це для управління агропромислового розвитку. Тобто можна купувати продукцію тут, набагато дешевшу в Рівному і якісну продукцію", — сказав Анатолій Карп'юк.

Нагадаємо, у Рівному розгорівся скандал щодо закупівлю у дитсадки макарон. ЗМІ оприлюднили інформацію, згідно з якою продукцію замовили за 128 грн за кілограм, без ПДВ. З урахуванням податку ціна могла б скласти 154 грн за кг. 

Після чого начальник освіти Рівного Богдан Турович заявив, що закупівля була проведена за ціною 109 гррн за кг.  Йдеться про 205 кілограмів на суму у 22 тисячі. 

У прокуратурі розпочали розслідування за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Після резонансу мер Рівного Олександр Третяк підписав розпорядження про проведення службового розслідування, а самого Богдана Туровича відсторонили від посади. 

Проте згодом його повернули на посаду із виплатою заробітної плати. 

 

Читайте також