Аварія на Рівнеазоті: чому здійнялась руда хмара і що про це відомо

Сьогодні, 20 липня, близько 17-ї години на підприємстві "Рівне Азот" сталась аварійна ситуація, внаслідок якої відбувся викид у атмосферу газу.

Про аварію стало відомо близько 18-ї години. На місці працювали рятувальники, медики "швидкої" та слідчо-оперативна група.

Ситуацію прокоментував міський голова Рівного Олександр Третяк, який зазначив, що у Рівненській міській лікарні вже розгорнули ліжкомісця для надання допомоги, якщо це буде необхідно.

Пізніше аварію прокоментував керівник з комунікацій "Group DF" Олег Арестархов:

"Була дійсно позаштатна ситуація, але протягом 40 хвилин вона була ліквідована. В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає".

У ГУ ДСНС Рівненщини прокоментували ситуацію на хімічному підприємстві. Як зазначають у пресслужбі рятувальників, про ситуацію дізнались з інтернет-ресурсів.

На місце події направили підрозділи ДСНС.

Після спілкування з керівництвом підприємства встановлено, що відбулась розгерметизація трубопроводу з цеху виробництва азотної кислоти та викид у атмосферу газу.

На даний час ситуація під контролем, проводиться моніторинг.

Жодної загрози навколишньому середовищу немає. Жертв та постраждалих немає.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

За інформацією лабораторного центру небезпечний рівень газу складає 5 мг/м куб. повітря. На момент витоку газу становила 1мг/м.куб.

Читайте також