Автошколи Рівного отримають окуляри, які імітують стан сп`яніння

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Регіональний сервісний центр МВС в Рівненській області спільно з Всеукраїнським об’єднанням автошкіл презентували у Рівному спеціальні окуляри «Drunk Busters Goggles» — інноваційний інструмент, орієнтований на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Таким чином долучившись до Всеукраїнського проєкту «Випробуй у безпеці».

За словами заступника регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктора Залюбовського:

«Мета проєкту – виробити чітке розуміння небезпеки керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Окуляри імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані».

Представники регіонального сервісного центру МВС  області  провели для учнів  та  викладачів місцевої  автошколи «Дукат» (м. Рівне) майстер-клас з користування окулярами «Drunk Busters» та  тренінг  «Випробуй у безпеці», який орієнтовано на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Основна ціль такого тренінгу — підвищити культуру водіння і сформувати нове покоління водіїв, для яких водіння в нетверезому стані є неприйнятним.

Одним з основних інструментів тренінгу є окуляри «Drunk Busters Goggles»: вони імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. З освітньою метою подібний інструмент використовують фахівці у понад 60 країнах світу, а тепер будуть і в автошколах та закладах професійно-технічної освіти з підготовки водіїв Рівненщини.  Такі окуляри отримують автошколи Дубенського, Сарненського, Березнівського, Костопільського, Дубровицького, Рокитнівського, Володимирецького, Зарічненського районів та м. Рівне,  а також заклади   професійно-технічної освіти з підготовки водіїв Радивилівського та Сарненського районів. Загалом же, за сприяння Всеукраїнського об’єднання автошкіл, планується безкоштовно передати 16 пар окулярів.

Як зазначив Віктор Залюбовський, заступник регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області:

«Для нас важливо не лише надавати якісно адміністративні послуги, але й підтримувати соціальні ініціативи, які навчатимуть водіїв бути більш відповідальними та обережними   за кермом.  Ми долучилися до проєкту «Випробуй у безпеці», аби за допомогою  тренінгу та окулярів «Drunk Busters Goggles»  показати наскільки небезпечно сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння».

Статистика поліції свідчить, що лише за 10 місяців 2019 року у Рівненській області було зафіксовано 56 ДТП за участю осіб в стані алкогольного сп’яніння. У цій кількості дорожньо-транспортних пригод травмовано 8 осіб. За цей же період поліція склала 1298 адмінпротоколів на водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. У  минулому році за цей же період було складено 1413 адміністративних протоколів.

Сервісні центри МВС у Рівненській області

Читайте також