Бабусю-співачку з Рівненщини слухали в Парижі

https://www.0362.ua

Унікальний спів Домініки Чекун з Зарічненського району, що на Рівненщині, цими вихідними лунав у соборі святого Володимира Великого в Парижі. На концерті, де зібрались представники різних країн Європи, пані Домініка представила унікальний автентичний поліський спів, пише Північ-інфо.

В межах міжнародного проекту «Поліфонія» відбувся великий концерт у соборі святого Володимира Великого в Парижі. Серед інших учасників з різних країн Європи там «засвітилась» і Домініка Чекун з села Старі Коні, що на Зарічненщині.

У 82 роки пані Домініка стала зіркою в інтернеті – після участі в проекті «Поліфонія» її унікальних голос чує вся Україна.

Вокальний семпл з записом голосу поліської знаменитості увійшов до кліпу українського гурту «ТНМК».

Вона отримала велику підтримку від земляків у соцмережах, хоч сама і не користується комп’ютером, навіть їжу готує у старовинній печі. Співає бабуся з того часу, як у 16 років пішла працювати в колгосп дояркою.

А вже за часів незалежності пані Домініці присудили звання заслуженого працівника культури. В минулому році вона міністр культури вручив їй 20 тисяч гривень за вклад у збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини.

Окрім Домініки Чекун, в Париж їздив також родинний колектив Чудиновичів із села Сварицевичі, що на Дубровиччині. Саме ця сім’я відновила в рідному селі праслов’янський обряд, що виконувався на Трійцю – Водіння Куста. Відтак, Сварицевичі – єдиний населений пункт в Україні, де проводиться цей древній обряд.

Читайте також