Бані, церкви та басейни: яка ситуація на Рівненщині із послабленням карантину?

Сьогодні під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував ситуацію із відвідуванням церков.

За його словами, інформувати мешканців області щодо вимог карантину та часткового послаблення є важливим елементом інформаційної діяльності РОДА.

"Постановою Кабінету міністрів України від 20 травня 2020 року №392 "Про встановлення карантину" було продовжено дію карантину до 31 липня цього року. На період дії карантину забороняється проведення масових культурних, розважальних, спортивних та релігійних заходів. Є вимоги на кількість людей, які знаходяться на цих заходах, на відстань та на наявність засобів індивідуального захисту. Це підтвердила комісія ТЕБ і НС", - повідомив чиновник.

Також Сергій Подолін прокоментував питання щодо відкриття бань та басейнів під відкритим небом на територіях відпочинкових комплексів.

"Що стосується відновлення роботи бань та басейнів під відкритим небом - сьогодні була прийнята постанова Кабінету міністрів, яка регулює цю сферу. Всі заходи, які були введені комісією по ТЕБ і НС в області на сьогодні контролюються. До таких об'єктів підвищені вимоги. У нас є ті напрямки роботи, які стосуються контролю. Контроль  - одна із основних речей сьогодні, адже наші громадяни інколи не розуміють, що таке індивідуальний захист. Дотримання вимог контролюють поліція та органи місцевого самоврядування", - повідомив чиновник.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин до 31 серпня і затвердив поділ країни на чотири типи епідемічних зон. Інформації стосовно того, в якій зоні перебуває Рівненська область поки немає. Це буде вирішено на основі автоматичного аналізу епідситуації.

Читайте також