Без прав, документів та напідпитку: на Рівненщині водій хотів відкупитися від копів за 700 грн

Вчора, 20 липня, на Рівненщині біля села Рокитне під час патрулювання поліцейські зупинили мотоцикл «Bird», водій якого порушив правила дорожнього руху та був без шолома, а сам транспортний засіб не мав держномерів.

Під час спілкування виявилося, що у 22-річного керманича з села Хміль також не було ні водійських прав, ні жодних документів на мотоцикл, який не зареєстрований за законом. Ба більше, він був сильно п'яним, про що свідчить результат освідування на вміст алкоголю в крові. Так, алкотестер показав 3,13 проміле. Таким чином, молодик порушив одразу 4 статті КУпАП - частину 1 статті 130, частину 1 статті 126, частини 5 та 6 статті 121.

Коли правоохоронці почали складати на нього адмінпротоколи, водій захотів відкупитися від відповідальності хабарем у 700 грн, поклавши кошти на панель в салоні службового патрульного автомобіля. Копи одразу викликали на місце оперативників, які задокументували цей факт та вилучили гроші. Тож тепер горе-водій нестиме ще й кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі, передбаченої част. 1. ст. 369 ККУ. За це йому загрожує штраф у розмірі щонайменше 8,5 тисяч гривень або й навіть від 2 до 4 років позбавлення волі.

До слова, поліцейські також встановили, що цей молодик уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за хуліганство і розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також