Без роботи і грошей на утримання сімей: 400 підприємців Рівного міська влада викидає на вулицю

Впродовж 20 років близько 400 підприємців продавали товари на прилеглих до центрального продуктового ринку вулицях. Люди в такий спосіб заробляли кошти на  утримання сімей, сплачуючи необхідні збори на прибирання і обслуговування території і, що найголовніше, наповнювали податками місцевий бюджет.

Тепер чиновники забирають у них будь-яку можливість прогодувати себе та свої родини. Влада, яка попередньо погоджувала торгівлю на цій території строком на рік, без жодних пояснень змінила своє рішення і зажадала, аби підприємці забирались геть. Все це у період карантину, коли малий та середній бізнес міста переживає вкрай непрості часи. Цинізм ситуації полягає у тому, що більшість підприємців справно сплачували усі необхідні збори, навіть у період вимушеного простою через запроваджені карантинні заходи. 

Рівняни, з якими вдалося поспілкуватись нашим журналістам, теж розчаровані і переконують, що овочі та фрукти, якими торгують біля ринку, значно дешевші, а ніж у магазинах і супермаркетах. До того ж, тут можна завжди придбати городину.

«Ми всі купуємо продукти тут. Щотижня ходимо на ринок. Зараз, коли кожен рахує кожну гривню, не можна просто виганяти цих людей. Думаю, що привести в порядок цю торгівлю, якось врегулювати її. Це перше завдання влади», - переконаний житель міста Іван.

Підприємці вважають, що такі дії місцевої влади - банальне бажання розчистити місце від неугодних. Адже поруч розташовані великі торгові центри. Що у цій ситуації робити їм, як годувати сім'ї, схоже, нікого у міській владі не цікавить.

Допомогти вирішити цей конфлікт вирішили волонтери громадської організації «Рівне Разом». Активісти наполягають на тому, що влада повинна знайти конструктивне рішення, яке дозволить підприємцям заробляти і забезпечувати свої родини. Влада мусить впорядкувати торгівлю, але, водночас, забезпечити підприємцям можливість працювати.

Віктор ШАКИРЗЯН та «Рівне Разом» закликають міську владу знайти конструктивну альтернативу. Адже часи для малого і середнього бізнесу і так непрості. Тож залишати людей на призволяще – неприпустимо.

«Основна вимога громадської організації «Рівне Разом» до діючої влади - не відбирати у людей право на заробіток, а дати можливість прогодувати свої сім'ї, працюючи в обладнаних для цього місцях. Влада повинна належним чином виконувати покладені на неї обов'язки, а не влаштовувати розправу над підприємцями”, - переконаний голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Читайте також