Били арматурою, зв`язали та вивезли у ліс: душогубам із Дубровиці призначили нове покарання

Учора Рівненський апеляційний суд присудив новий вирок двом 20-річним жителям Дубровиці - Рувиму Дубінцю та Костянтину Островському. 

У березні 2018 року на той час ще неповнолітні під приводом купівлі-продажу бурштину заманили у Дубровицю 45-річного жителя Ковеля. Коли потерпілий приїхав на зустріч, то юнаки почали вимагати неіснуючий борг за раніше реалізований бурштин, розпилили йому в очі газовий балончик та нанесли йому кілька ударів металевою трубою та гайковим ключем, після чого зв'язали руки та в багажнику вивезли на його ж автомобілі у ліс, де добивали чоловіка трубою та ногами.

Після чого забрали 900 доларів, 1000 гривень та особисті речі потерпілого. Тіло заховали у лісопосадці поблизу Дубровиці. Та поїхали розважатись на автомобілі "Фольксваген" потерпілого. Згодом автівку вирішили спалити. 

11 червня 2021 року Сарненський райсуд визнав молодиків винними та присудив по 10 років позбавлення волі кожному. Також, згідно з вироком, засуджені мають сплатити понад 200 тисяч гривень матеріальної шкоди та 2,4 мільйони гривень моральної.

Із таким вироком не погодились прокурори та потерпілі та подали апеляційну скаргу. Вчора апеляційний суд задоволив цю скаргу та ухвалив новий вирок. Молодикам присудили по 15 років ув'язнення, в частині матеріальної та моральної компенсації вирок не змінювався. 

Читайте також