Били та знущались по черзі: на Хмельниччині судитимуть шістьох правоохоронців

На Хмельниччині правоохоронці побили затриманого.

Про це йдеться у релізі від прокуратури.

У минулому році правоохоронці виїхали на місце ДТП у Шепетівці, винуватець якого мав ознаки алкогольного сп’яніння. Його було доставлено до лікарні для надання першої медичної допомоги та освідування на стан алкогольного сп’яніння. Уже в медзакладі він почав поводити себе зухвало, тож на нього одягнули кайданки. 

За неналежну, як здалося правоохоронцям, поведінку, чоловіка затримали та вирішили «провчити» кулаками.

Ще у лікарні двоє поліцейських почали заламувати йому руки за спиною, повалили на підлогу та придушували коліном. Медпрацівники обурились таким відношенням до громадянина, тож мордування продовжили уже в райуправлінні.

Близько 2 годин над потерпілим знущалися та не давали змоги зателефонувати рідним. До приміщення поперемінно заходили колеги правоохоронців, які не гребували шансом вдарити чоловіка.

Потерпілого буквально врятувала дружина, яка приїхала у поліцію. В результаті побоїв у нього понівечено обличчя, численні синці та садна, травми суглобів. На даний час вирішується питання про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу та про їх відсторонення від займаних посад.

Більшості з них загрожує до 5 років позбавлення волі, а деяким і до 8 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Хмельницькому за оперативного супроводу Хмельницького управління ВБ ДВБ НП України.

Читайте також