Білоруські добровольці приїхали подякувати мешканцям Рівного

Напередодні, до Рівного завітали командири білоруського добровольчого полку імені Кастуся Калиновського. Вони приїхали подякувати містянам за неодноразову підтримку та допомогу, яку отримує з Рівного вищезгаданий підрозділ, та за солідарність, яку виявила наша громада у справі звільнення білоруського народу від російської диктатури. Йдеться, зокрема, про перейменування однієї з вулиць Рівного іменем борця за свободу Білорусі Кастуся Калиновського.

Білоруські захисники зустрілися із Секретарем Рівненської міської ради Віктором Шакирзяном та волонтерами. Привезли сувеніри та символіку полку.

До слова, такі тісні, дружні зв’язки добровольці з країни-сусіда підтримують із рівнянами вже тривалий час. У свою чергу, волонтери, продовжують допомагати білоруським добровольцям. Це уже третій за ліком гуманітарний вантаж, що відправляють з Рівного на допомогу полку імені Кастуся Калиновського.

«Радий, що цього разу вдалося познайомитися з командиром цього підрозділу. Дякуємо за сувеніри для наших волонтерів і особливо, за національний прапор Білорусі і прапор полку. Впевнений, дружба між нашим містом і білоруськими добровольцями з кожним днем буде все міцнішою, адже, нагадаю, одна із вулиць міста Рівне нещодавно отримала таку ж назву, як і цей добровольчий підрозділ - імені борця за свободу Білорусі від російських окупантів Кастуся Калиновського», - зазначив Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Частина гуманітарного вантажу доставлена з Італії та Польщі.

Відтак, захисники отримали усе необхідне. А саме: медикаменти, продукти харчування та речі першої необхідності.

Полк імені Кастуся Калиновського – це формування Збройних сил України, до якого входять білоруські добровольці. На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну спершу був створений батальйон із добровольців Республіки Білорусь для захисту Києва. Наразі, це вже цілий полк, який практично повністю складається з громадян цієї країни. Це віддані воїни, які сьогодні ефективно боронять Україну. Останні, дякують за надану гуманітарну допомогу.

«Надані продукти харчування та речі першої необхідності – це суттєва підтримка для нас. Ми зробимо усе, аби допомогти українському народу впоратись з російською агресією. Перемога в цій війні дає надію на вільну Білорусь, існування її як окремої, незалежної від диктатури і російського впливу, держави», - зауважують білоруські добровольці.

До слова, Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян підтримує тісні зв’язки з благодійними і волонтерськими організаціями з-за кордону. Тож, за потреби і надалі передаватиме гуманітарний вантаж з ліками, продуктами харчування та речами першої необхідності.

Читайте також