Білорусу, який намагався пограбувати жінку на ринку в Рівному, повідомили про підозру

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 21-річний мешканець Республіки Білорусь, який учора, шостого травня, близько 14 години на ринку обласного центру відкрито заволодів майном жінки.


На території ринку на вулиці Сагайдачна житель міста Столін Брестської області, рвонув сумочку 40-річної жительки села Великий Житин Рівненського району. Утім, жінка міцно її тримала, а від ривка впала. Молодик у цей час продовжував тягнути сумку, у якій знаходилося майже три тисячі гривень, і таки вирвав її з рук власниці. Та втекти зловмиснику не вдалося, оскільки його затримали небайдужі продавці, а саме чоловік, який стояв за прилавком. Свідки цієї події одразу повідомили на спецлінію «102». Патрульні поліцейські застосували щодо іноземця кайданки та викликали слідчо-оперативну групу.


Поліцейські з’ясували, що на територію України він прибув того ж дня. Раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

«Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомив начальник Рівненського відділу поліції Василь Зелінський. — Іноземцю повідомили про підозру у вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».


Слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від чотирьох до шести років.

Читайте також