Більше транспорту та штрафи за порушення: як святкуватимуть Великдень на Рівненщині

До Великодня залишилось кілька днів і багато мешканців Рівненської області планують піти до церкви та взяти участь у релігійних заходах. Під час брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповів про карантинні обмеження, які будуть діяти на свята.

"Є вимога щодо перебування у громадських спорудах, громадському транспорті лише у вдягнутих засобах індивідуального захисту. Це обов'язково під час тих заходів, які будуть відбуватись під час великодніх свят. Під час святкового служіння всі присутні повинні бути в масках - в середині приміщення і на вулиці. Законом України №1000 було внесено зміни до кодексу про адміністративні правопорушення, які передбачають накладення штрафів за порушення маскового режиму. Компетенція стосовно застосування даних стягнень належить Національній поліції України", - повідомив пан Тимошенко.

За словами чиновника, обласна комісія ТЕБ і НС напередодні свят затвердила протокол позачергового засідання, де прописані норми, яких необхідно дотримуватись. Зокрема, заборонено проведення масових релігійних заходів за участі більш, ніж однієї особи на 4 квадратних метри площі будівлі або території. 

Також протоколом комісії рекомендовано обмежити відвідування кладовищ у Рівненській області під час поминальних днів. 

"Спільно з керівниками релігійних громад потрібно забезпечити дотримання протиепідемічних заходів і передбачити можливість транслювання онлайн богослужінь на прилеглу до храмів територію", - додав Ігор Тимошенко. 

Посадовець повідомив, що на Рівненщині рекомендовано, з метою недопущення великого скупчення людей на зупинках та автостанціях, забезпечити перевезення відповідно до вимог карантинних обмежень та збільшити кількість одиниць громадського транспорту. 

Читайте також