Біля Покровського собору в Рівному організували благодійний обід

Свято Чудотворця Миколая в Україні є одним з найулюбленіших в році. Всі діти з нетерпінням чекають загаданих подарунків та цукерок, стають слухнянішими та уважнішими на радість дорослих, бо ж так хочеться вірити, що мрії збуваються. І в передсвятковій метушні мало хто задумується про те, що не тільки отримувати, а й дарувати радість та створювати свято для інших теж приємно. 

Саме тому напередодні дня Святого Миколая, 18 грудня, на території Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, відбувся благодійний захід - ''Обід для нужденних''. Грибний бульйон, запашний куліш, горохова каша, рибні котлети, різні салати та бутерброди,  солодощі до чаю - все це з любов'ю приготували прихожани храму спільно з дітками та молоддю Недільної школи Покровського собору. 

Саме вихованці Недільної школи на обіді, як справжні помічники Святого Миколая, розносили страви та пригощали відвідувачів. Щира радість сяяла на обличчях бабусь, коли діти старалися їм догодити, з любов'ю і повагою припрошуючи до частування. Учні школи засвоїли на практиці головний урок милосердя - людина стає добрішою і мудрішою, допомагаючи іншим. І ще діти прийшли до висновку, що шанувати старших людей, підтримувати їх зовсім не важко, а навіть приємно, особливо, коли бачиш щиру сердечну вдячність в очах людей, які багато бачили на своєму життєвому шляху. 

Підводячи підсумки заходу, керівник Недільної школи Мирослава Хоміцька повідомила присутніх, що такі благодійні обіди, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, будуть організовані 28 грудня і 4 січня на території Покровського собору з 14:00 до 15:00. Отож, робити добрі справи приємно і легко.

Галина Савченко

Читайте також